ליליאנה ויזנפלד https://www.akemetrehab.com/ Thu, 28 Nov 2024 08:27:26 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.8 https://www.akemetrehab.com/wp-content/uploads/2024/11/logo-icon.jpgליליאנה ויזנפלדhttps://www.akemetrehab.com/ 32 32 קיפוזיס (Kyphosis)https://www.akemetrehab.com/%d7%a7%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%96%d7%99%d7%a1-kyphosis/ Mon, 11 Nov 2024 16:57:35 +0000 http://www.akemetrehab.com/?p=248הקיפוזיס, או בעברית – עקשת, הוא ליקוי (פגם) ביציבה, שמתבטא בדרך כלל בגבנון בחלקו העליון של הגב. "גבנון" דרך אגב, היא צורת התבטאות מתחכמת של אנשי מקצוע, כשבעצם הכוונה היא לגיבנת, או ל-"גב עגול".ליקוי הקיפוזיס יכול להתפתח בכל שלב של החיים שלנו (בהמשך נלמד על הגורמים לקיפוזיס וכיצד ניתן לאבחן אותה), מגיל ינקות ועד זקנה. […]

הפוסט קיפוזיס (Kyphosis) הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
הקיפוזיס, או בעברית – עקשת, הוא ליקוי (פגם) ביציבה, שמתבטא בדרך כלל בגבנון בחלקו העליון של הגב. "גבנון" דרך אגב, היא צורת התבטאות מתחכמת של אנשי מקצוע, כשבעצם הכוונה היא לגיבנת, או ל-"גב עגול".
ליקוי הקיפוזיס יכול להתפתח בכל שלב של החיים שלנו (בהמשך נלמד על הגורמים לקיפוזיס וכיצד ניתן לאבחן אותה), מגיל ינקות ועד זקנה. אבל אם צריך בכל זאת לתת כמה מילים על האוכלוסיות הפגועות יותר מקיפוזיס, ניתן להגיד כי מדובר לרוב בצעירים (החל מגיל 12) או בצעירים בנפשם (לעת זקנה).
כפי שציינתי, אותה הגיבנת תופיע בדרך כלל בחלקו העליון של הגב, אך היא יכולה להופיע גם באזורים אחרים.
בואו נכיר את הסוגים העיקריים של הקיפוזיס המוכרים כיום:

  1. קיפוזיס גרמית (קיפוזיס של העצמות) – במקרים אלו, הגורם לקיפוזיס הוא המבנה של העצמות. מה הכוונה? הצורה בה מורכבות החוליות בעמוד השדרה אינה תקינה. בחלק מן המקרים, הגורם לכך הינו גורם מולד (גנטי). בסוג הזה של הקיפוזיס, הגיבנת בולטת יותר, והחולה יתקשה יותר בטיפול בה. את הקיפוזיס הגרמית ניתן לאבחן בקלות על ידי צילום רנטגן.
    לצערנו, שינויים במבנה העצמות שעלולים לגרום לקיפוזיס יכולים להתרחש גם בשלב מאוחר יותר של החיים שלנו, ללא קשר לגנים שקיבלנו מההורים. השינויים יכולים להתבצע על ידי דלקות שונות העמוד השדרה (ולמען הדיוק – בסחוסים שבין החוליות), דלילות של העצם מסיבות שונות, ואפילו נזק שנגרם כתוצאה מהרמת משקלים כבדים או מפציעה.
  2. קיפוזיס קשיחה (שויירמן) – קיפוזיס קשיחה היא מקרה פרטי וחמור של יותר של קיפוזיס, הידועה גם בשם "מחלת שויירמן". נכון להיום, הגורמים למחלת השויירמן אינם ידועים באופן רשמי, אך מתגבשת הבנה כי הרקע של המחלה גם הוא גנטי. במקרה זה, מספר חוליות בעמוד השדרה מאבדות את צורתן המקורית, ובמקום כך מקבלות צורה של מן משולשים קטנים. מצב זה מקבע את הגיבנת לחולה, ולרוב מקשה על צורת ההתמודדות עמה ועל ניהול אורח חיים תקין. המחלה פורצת לרוב בגילאי העשרה המוקדמים (12-14).
  3. קיפוזיס יציבתית – מקרה זה של קיפוזיס הוא חמור פחות, וזאת משום שמקורו הוא אינו בעצמות החולה אלא במבנה השרירים ואורח החיים שלו. בניגוד לקיפוזיס הגרמית, לרוב לא ירגיש החולה כאבים, והקיפוזיס תתבטא בעיקר בגיבנת ובהליכה שפופה. בתצורה זו של הקיפוזיס, קיים לרוב חוסר איזון ואי שוויון בין חלקים שונים של השרירים במרכז הגוף, והם אלו שגורמים לה. נושא נוסף שאני רוצה להתייחס אליו, הוא דווקא בפן ההתנהגותי. דימוי עצמי נמוך, בכל הנוגע למראה החיצוני – מוביל פעמים רבות להליכה השפופה והיווצרות הגיבנת. סוג זה של עקמת מאפיין דווקא את המין הנשי בגילאי העשרה.
    עכשיו כשיש לנו קצת רקע בנושא ואנו מכירים את סוגי הקיפוזיס השונים, בואו נתמקד במה שצריך לעשות בשביל לטפל בה.

הטיפול הראשוני והיעיל ביותר – אבחון מוקדם

לקיפוזיס סימפטומים שונים ומגוונים, אותם נסקור בחלק זה. הקיפוזיס מפריעה לתפקוד היום-יומי של הסובלים ממנה: הלוקים בקיפוזיס ירגישו לעיתים קרובות כאבים ואי נוחות בגב העליון, בבית החזה, בעורף הצוואר ובכתפיים. בחלק מהמקרים, יתקשו הסובלים מקיפוזיס לשבת או לעמוד במשך זמן רב (דבר שיביא לכאבי גב תכופים). הורים או חברים יבחינו בהליכה כפופה של הסובל מקיפוזיס (המתבטאת בגיבנת), ובקושי שלו לעמוד זקוף ממושכות.
במקרים חריפים של הקיפוזיס, יכול הסובל ממנה להיתקל גם בהגבלות בתנועה ובקשיי נשימה. זאת מאחר והקיפוזיס יכולה לעיתים לגרום לפגיעה באיברים פנימיים ולבעיות נשימה (כאמור, במקרים חריפים בלבד).
את הקיפוזיס מאבחן אורטופד מוסמך בלבד.

אז מה עושים?

ניתן לטפל בקיפוזיס בדרכים שונות – חלקן מומלצות יותר וחלקן כמובן פחות. המטרה הראשית היא כמובן הימנעות מניתוח, שיכול לגרום לכאבים עזים ובמקרים חריגים אף לשיתוק מוחלט.
שיטת הטיפול המקובלת כיום היא פיזיותרפיה. גם הטיפול הפיזיותרפי מתחלק לשני סוגים:

  • פיזיותרפיה "מיושנת", העוסקת בטיפול באמצעות תרגילים שונים ומכשירים חשמליים לטיפול בכאבים. הפיזיותרפיה מביאה לעיתים להפוגה מסוימת של הכאבים, אך לא מטפלת בשורש הבעיה.
  • פיזיותרפיה בשיטת "שרוט" – שיטה חדשנית ששמה לה למטרה לתקן את היציבה, להפחית את הכאבים, ללמד את המטופל כיצד לשמור על צורת היציבה, למנוע את הצורך בניתוח, וכמובן, כמובן – להחזיר לכם את החיים שלכם בחזרה.

בברכת רפואה שלמה לכם וליקירכם,
ליליאנה

הפוסט קיפוזיס (Kyphosis) הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
עקמת – סקוליוזיס (Scoliosis)https://www.akemetrehab.com/%d7%a2%d7%a7%d7%9e%d7%aa-%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%96%d7%99%d7%a1-scoliosis/ Mon, 11 Nov 2024 16:54:25 +0000 http://www.akemetrehab.com/?p=246עקמת הינה עיוות של מספר חוליות בעמוד השדרה. למה ניתן השם העברי הזה לסקוליוזיס, את זה כבר הבנתם – עמוד השדרה, בית החזה (והגב כולו בעצם) עקומים.עמוד שדרה של אדם בריא מתאפיין בפיתולים קדמיים ואחוריים (די דומה לצורת האות S באנגלית). עמוד השדרה של אנשים הסובלים מעקמת מתאפיין בנוסף לכך גם בפיתולים צדדיים של עמוד […]

הפוסט עקמת – סקוליוזיס (Scoliosis) הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
עקמת הינה עיוות של מספר חוליות בעמוד השדרה. למה ניתן השם העברי הזה לסקוליוזיס, את זה כבר הבנתם – עמוד השדרה, בית החזה (והגב כולו בעצם) עקומים.
עמוד שדרה של אדם בריא מתאפיין בפיתולים קדמיים ואחוריים (די דומה לצורת האות S באנגלית). עמוד השדרה של אנשים הסובלים מעקמת מתאפיין בנוסף לכך גם בפיתולים צדדיים של עמוד השדרה, כלומר – עמוד השדרה נוטה גם לצד ימין או לצד שמאל.
העקמת מתגלה לרוב בגיל ילדות או בגיל ההתבגרות. הראשונים שבדרך כלל מבחינים בבעיה ראשונים הם דווקא אתם, ההורים. לעקמת תסמינים רבים המעוררים תשומת לב, ומובילים בדרך כלל לבדיקה רפואית אצל רופא מומחה:

  • תנוחה נטויה של הגוף לצד מסוים
  • כתפיים לא מאוזנות
  • מותניים לא מאוזנות
  • אצל נשים – גודל או מיקום לא שווה של החזה
  • בליטות חריגות של הצלעות או אחת השכמות
  • אגן ירכיים מוגבה ונוטה לצד אחד

חלק מהסובלים מעקמת, ירגישו גם חולשה או כאבים בעת עמידה ממושכת. במקרים חריפים של עקמת, מבנה עמוד השדרה עלול לגרום להקטנת בית החזה, דבר שעלול להוביל ללחץ על הריאות ופגיעה בתפקוד שלהן, ואפילו של הלב.
הגורמים לעקמת אינם ידועים עד היום. למען האמת, מיטב הרופאים מגדירים היום כ-80%-90% ממקרי העקמת כמקרים אידיופטיים, כלומר- מקרים שהסיבה להם אינה ידועה.
בניגוד לעיוותים ומומים אחרים, האוכלוסיה שנפגעת יותר מהעקמת היא דווקא נערות בגיל העשרה. עם כל הצער שבדבר, ניתן להגיד שגילוי המחלה בגיל צעיר כל כך מביא לנחמה מסוימת. זאת מכיוון שניתן עדיין לבצע שינויים מהותיים במבנה של עמוד השדרה והגו.
עקמת תאובחן על ידי אורטופד מוסמך בלבד, שלרוב ייעזר בבדיקות רנטגן או CT. לאחר גילוי העיוות, ניתן לפנות למספר דרכי פתרון, חלקן מומלצות וחלקן פחות. בואו נמנה אותן:

מחוך – המחוך הוא מן שלד פלסטי המוצמד לבטן, לגב ולמותניים, ומקבע את עמוד השדרה של המטופל. למרות יתרונותיו הרבים, השימוש היום-יומי במחוך גורם לאי נוחות, ומגביל את המטופל בתנועתו.
ניתוח – איך שלא מסתכלים על זה, הניתוח הינו המוצא הרצוי האחרון. ניתוחים הינם תהליכים מסובכים, שעלולים לעיתים לגרום לנזק בלתי הפיך.
פיזיותרפיה "מיושנת" – עוסקת בטיפול באמצעות מכשירים חשמליים ותרגילים שונים. הפיזיותרפיה מביאה לעיתים להפוגה מסוימת של הכאבים, אך לא מטפלת בשורש הבעיה.
פיזיותרפיה בשיטת "שרוט" – שיטה חדשנית ששמה לה למטרה לתקן את היציבה, להפחית את הכאבים, ללמד את המטופל כיצד לשמור על צורת היציבה, למנוע הידרדרות של המצב, למנוע את הצורך בניתוח, וכמובן כמובן – להחזיר לכם את החיים שלכם בחזרה.

בברכת רפואה שלמה לכם וליקירכם,
ליליאנה

הפוסט עקמת – סקוליוזיס (Scoliosis) הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
שויירמן (Scheuermann)https://www.akemetrehab.com/%d7%a9%d7%95%d7%99%d7%99%d7%a8%d7%9e%d7%9f-scheuermann/ Mon, 11 Nov 2024 16:53:35 +0000 http://www.akemetrehab.com/?p=244מחלת שויירמן, הידועה גם בשם "קיפוזיס קשיחה", הינה מקרה פרטי וחמור יותר של קיפוזיס. המחלה מופיעה בדרך כלל בשנים הראשונות של גיל ההתבגרות (גילאים 12-14), ומאפיינת בעיקר נערים.נכון להיום, הגורמים למחלת השויירמן אינם ידועים באופן רשמי, אבל מתגבשת ההבנה כי הרקע של המחלה גם הוא גנטי.האבחנה הראשונה נעשית לרוב על ידי הסובבים את החולה, אשר […]

הפוסט שויירמן (Scheuermann) הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
מחלת שויירמן, הידועה גם בשם "קיפוזיס קשיחה", הינה מקרה פרטי וחמור יותר של קיפוזיס. המחלה מופיעה בדרך כלל בשנים הראשונות של גיל ההתבגרות (גילאים 12-14), ומאפיינת בעיקר נערים.
נכון להיום, הגורמים למחלת השויירמן אינם ידועים באופן רשמי, אבל מתגבשת ההבנה כי הרקע של המחלה גם הוא גנטי.
האבחנה הראשונה נעשית לרוב על ידי הסובבים את החולה, אשר מבחינים בגיבנת המופיעה בחלקו העליון של הגב. לעיתים קרובות, החולה עצמו יבקש לפנות לטיפול על רקע כאבים בחזה, או כאבים בגב התחתון (שמורגשים בפועל בגלל אותו קימור בחלק העליון של הגב).
אפשר לומר שמחלת השויירמן היא בעצם נטייה מוגברת של הקיפוזיס. מספר חוליות בחלקו העליון של הגב של החולה, הן המקור לבעיה. מאחר והחוליות הפסיקו להתפתח אצל החולה בצורה תקינה, כל מבנה עמוד השדרה מפסיק להתפתח בצורה תקינה. כתוצאה מכך, החוליות מקבלות צורה משולשת, וגורמת לחלק העליון של הגב לנטות קדימה בקיצוניות. מבנה לקוי זה מקשה על צורת ההתמודדות עם מקרה זה של קיפוזיס, ומקשה על קיום אורח חיים תקין של החולה.
הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור כשמדברים על מחלת שויירמן, היא הנטייה שלה להתפתח ולהחריף עם הזמן. כלומר, ככל שהחולה גדל יותר – כך גם הקושי בטיפול במחלה. לכן, חשוב לאבחן את המחלה במהרה בעת חשש לשויירמן. פעולה זו תתבצע בהכוונת אורטופד מוסמך ועל ידי צילום רנטגן פשוט.

הבשורה הטובה היא, שעל אף הקושי שבדבר, גם בשויירמן ניתן לטפל. ישנם טיפולים שונים שהרפואה מציעה לנו כיום, חלקם יעלים יותר וחלקם פחות:

מחוך – המחוך הוא מן שלד פלסטי המוצמד לבטן, לגב ולמותניים, ומקבע את עמוד השדרה של המטופל. למרות יתרונותיו הרבים, השימוש היום-יומי במחוך גורם לאי נוחות, ומגביל את המטופל בתנועתו.
פיזיותרפיה "מיושנת" – עוסקת בטיפול באמצעות תרגילים שונים ומכשירים חשמליים (להורדת כאבים). הפיזיותרפיה מביאה לעיתים להפוגה מסוימת של הכאבים, אך לא מטפלת בשורש הבעיה.
פיזיותרפיה בשיטת "שרוט" – שיטה חדשנית ששמה לה למטרה לתקן את היציבה, להפחית את הכאבים, ללמד את המטופל כיצד לשמור על צורת היציבה, למנוע את הצורך בניתוח, וכמובן כמובן – להחזיר לכם את החיים שלכם בחזרה.

בברכת רפואה שלמה לכם וליקירכם,
ליליאנה

הפוסט שויירמן (Scheuermann) הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
שיטת שרוט בצורה תלת ממדית 3Dhttps://www.akemetrehab.com/%d7%a9%d7%99%d7%98%d7%aa-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%98/ Mon, 11 Nov 2024 16:52:34 +0000 http://www.akemetrehab.com/?p=242שיטה תלת ממדית 3D המטפלת בליקויי יציבה. שיטת שרוט היא שיטה המבוססת על תיקון ליקויי עמוד השידרה בצורה תלת ממדית 3D ולכן ההצלחה רבה.השיטה פותחה ב 1920 ע"י הגב' קתרינה שרוט, שניתחה את האסימטריות של העקמת תוך התיחסות ל 3 מישורים , על ידי איבחון מדויק של סוג העקמת והדפורמציות. היא הקימה תוכנית מיוחדת לכל […]

הפוסט שיטת שרוט בצורה תלת ממדית 3D הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
שיטה תלת ממדית 3D המטפלת בליקויי יציבה.

שיטת שרוט היא שיטה המבוססת על תיקון ליקויי עמוד השידרה בצורה תלת ממדית 3D ולכן ההצלחה רבה.
השיטה פותחה ב 1920 ע"י הגב' קתרינה שרוט, שניתחה את האסימטריות של העקמת תוך התיחסות ל 3 מישורים , על ידי איבחון מדויק של סוג העקמת והדפורמציות. היא הקימה תוכנית מיוחדת לכל מטופל.
שיטת שרוט מטפלת בכל ליקויי עמוד השידרה כגון: עקמת, קיפוזיס , מחלת שויירמן.

מהי עקמת?

עקמת מוגדרת כסטיה לצדדים של עמוד השידרה, הגורמת לסיבובם של החוליות. העקמת נוטה לגדול עם הצמיחה בהתבגרות, ובהזדקנות עלולה להתווסף אפשרות של חוסר שליטה על הגו )גו כולל את בית החזה , גב, והבטן(.

עקרונות שיטת הטיפול

  • תיקון עקומה באופן תלת ממדי.
  • שיפור סימטריה ואיזון השרירים.
  • התארכות עצמית.
  • טיפול נשימתי, כדי לתקן תבניות נשימתיות לקויות, ובנוסף לכך, משפר קיבולת נשימתית )הכנסת יותר אויר לריאות(.
  • הפחתת דפורמציות הגו.
  • הפחתת הכוחות המשפיעים על התקדמות העקומה.
  • הפחתת לחץ על איברים פנימיים.

קיים פרוטוקול בין-לאומי לפיו מחליטים האם המטופל צריך טיפול רק לפי שיטת שרוט, או בליווי לבישת מחוך. גם בעת לבישת מחוך חייבים לתרגל בשיטת שרוט, כדי לתקן את עמוד השידרה והדפורמציות הנילוות, ולחזק את השרירים בצורה מתוקנת.
פיזיותרפיסט שהתמחה בשיטת שרוט, מנחה את המטופלים לבצע תרגילים מתקנים.
מכיוון שהמטופלים מודעים לעיוותי גופם הם מסוגלים לתקנם באופן פעיל. הבסיס לשיטה הינו איזון המבנה של עמוד השידרה והגו כולו תוך כדי עבודה עם השרירים בתנוחה מתקנת.
לא רק החוליות מושפעות בעקמת, אלא גם כל המבנים הרכים ) שרירים, גידים, איבריפ פנימיים, ורקמה המכסה את השריר הנקראת FACIA .
אם ננסה לחזק את עמוד השידרה כאשר יש עקמת ,הוא ייטה בכיוון של העיוות, ובכך יגדיל את חוסר האיזון הקיים. דבר זה יוביל להחמרה בעקמת , לכן יש להמנע מחיזוק כאשר עמוד השידרה לא מתוקן. לכן שחיה, חדר כושר וכו' אינם מתקנים את העקמת.
ישנה חשיבות רבה לעבור מתנוחות סטטיות בזמן טיפול למצבים דינמיים בהתנהלות נכונה ביום יום. כגון: הליכה,ישיבה, ופעולות אחרות. ובכך למנוע שעמוד השידרה יאמץ תנוחות שמחמירות את עיוות העקמת.
במידה והמטופל רוצה לבצע פעילות ספורטיבית , יש להתייעץ בפיזיותרפיסט המטפל.
גם לאחר טיפול מוצלח יש להתמיד ולתרגל לשימור התיקון.

הפוסט שיטת שרוט בצורה תלת ממדית 3D הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
שיטת "שרוט" – SCHROTHhttps://www.akemetrehab.com/%d7%a9%d7%99%d7%98%d7%aa-%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%98-schroth/ Mon, 11 Nov 2024 16:43:49 +0000 http://www.akemetrehab.com/?p=238שיטת שרוט הינה שיטה פיזיותרפיה מתקדמת, העוזרת לשקם ולהתגבר על ליקויי יציבה שונים כגון עקמת, קיפוזיס ושויירמן. אם אתם קוראים שורות אלו, אני מאמינה כי השיטה הומלצה בפניכם על ידי רופא מומחה, או על ידי איש מקצוע אחר הבקיא מאוד בתחום.אז לפני שמתחילים בטיפול, חשוב להכיר וללמוד יותר על השיטה, וזאת במטרה להביא לתוצאות מיטביות. […]

הפוסט שיטת "שרוט" – SCHROTH הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>
שיטת שרוט הינה שיטה פיזיותרפיה מתקדמת, העוזרת לשקם ולהתגבר על ליקויי יציבה שונים כגון עקמת, קיפוזיס ושויירמן. אם אתם קוראים שורות אלו, אני מאמינה כי השיטה הומלצה בפניכם על ידי רופא מומחה, או על ידי איש מקצוע אחר הבקיא מאוד בתחום.
אז לפני שמתחילים בטיפול, חשוב להכיר וללמוד יותר על השיטה, וזאת במטרה להביא לתוצאות מיטביות. בואו נראה:
שיטת שרוט הינה שיטה שפיזיותרפיסטים מומחים המטפלים בה משתמשים בתרגילי נשימה בתנוחות שונות על מנת לשפר את היציבות ואת האזורים הפגועים של המטופל. בתוך כך, ניתן יהיה לראות את השיפור שחל בפן הקוסמטי (במראה החיצוני).
שיטת שרוט שמה לה למטרה לייצב את עמוד השדרה(והגו כולו), לחזק ולהאריך אותו, לשפר את היציבה, ועל ידי כל אלה – להפחית את הכאבים של המטופל ולהחזירו לשגרת החיים שהייתה לו.

למי שאוהב יותר פרטים טכניים – בשיטת שרוט מתרגל המטופל תרגילים להפעלה נכונה של השרירים ושל מערכת הנשימה. בתרגילים שניתנים על ידי הפיזיותרפיסטים המומחים בשיטת שרוט, מפעיל המטופל כוחות הפועלים בכיוון המנוגד לכיוון העקומה בגב (בכל שלושת הממדים). כך בעצם מתבצע תהליך של תיקון עצמי של המטופל, בסיוע של המטפל המלווה.

אין צורך לציין, כי תהליך התיקון העצמי מביא לשינוי ולתוצאות משמעותיות הרבה יותר משיטות פיזיותרפיה ישנות, משימוש במחוכים (בלבד) או מניתוחים.

הישגי שיטת שרוט:

  • הקלה על פעילות היום-יום וחזרה לשגרת החיים
  • השבת הסימטריה ש הגוף ואיזון השרירים
  • הפחתת שינויים ושיקום של עמוד השדרה והגו כולו
  • שיפור בתפקוד מנגנון הלב-ריאה ואיברים פנימיים נוספים
  • הפחתת הכאב

רגע לפני שמתחילים:

  • המטפל המומחה יסווג את מצב המטופל לפי דרגות הסיווג של שיטת שרוט
  • המטפל המומחה יבנה טיפול ייחודי וייעודי, המותאם לבעיית המטופל

חשוב שתזכרו, שלא משנה איזו שיטת טיפול הותאמה עבורכם או עבור יקיריכם, הדבר ידרוש שיתוף פעולה מלא של המטופל. שיתוף הפעולה יתבטא בתרגולים ביתיים (במשך 30 דקות כל אחד), שיתבצעו במשך מספר ימים בשבוע.

התרגילים יסייעו למטופל להבין את אופן ההתנהגות של העקומה ממנה הוא סובל, ובהתאם לכך – לתקן את העיוותים והשקעים בבית החזה ובגו כולו, ולשפר את נפח הנשימה.

לכן, חשוב לזכור שמי שמעוניין להביא לתוצאות אמיתיות, ולשפר את המצב – יצטרך לעבוד בשיתוף פעולה מלא יחד עם המטפל.

בברכת רפואה שלמה,
ליליאנה

הפוסט שיטת "שרוט" – SCHROTH הופיע לראשונה ב-ליליאנה ויזנפלד.

]]>